Офіційний веб-сайт (в стадії розробки)
Погода

🍁Проблема отруєнь людей внаслідок вживання у їжу дикорослих грибів в осінній період загострюється.

❗️Отже, нагадуємо основні правила, яких потрібно дотримуватись при зборі та приготуванні грибів:
1. Не збирайте гриби:
– якщо не впевнені, що знаєте їх;
– вздовж транспортних магістралей, на території та поблизу промислових підприємств;
– невідомі, особливо з циліндричною ніжкою, в основі якої є потовщення “бульба”;
– з ушкодженою ніжкою, старі, в’ялі, червиві або ослизлі;
2. Не куштуйте сирі гриби на смак;
3. Ще раз перевірте вдома гриби, усі сумнівні – викидайте;
4. Якщо купуєте гриби, то робіть це тільки у відведених для їх продажу місцях, уникайте стихійних ринків, не купуйте гриби обабіч автомобільних доріг.
5. Не порівнюйте зібрані чи придбані гриби із зображеннями в різних довідниках, вони не завжди відповідають дійсності.
6. Гриби підлягають кулінарній обробці в день збору.
7. Обов’язково вимочіть або відваріть гриби 7-10 хвилин у воді, після чого відвар злийте. Лише тоді їх можна готувати далі та вживати у їжу.

Що робити при підозрі на отруєння грибами?

❌Головне не займайтесь самолікуванням вдома, при перших ознаках отруєння терміново звертайтеся за медичною допомогою.

📌Всім любителям «тихого полювання» радимо керуватися золотим правилом грибника:
«Не знаєш – не бери», «Сумніваєшся – не їж».